Over De Getijden

De Getijden

In mijn werk voor De Getijden initieer en begeleid ik creatieve veranderings-
processen van individuen, groepen en organisatie op het terrein van levensbeschouwing, spiritualiteit en religie. Hierbij ga ik uit van de kracht van de persoon, groep of organisatie en richt ik mij met hen op verdieping, op wat hen gaande houdt en - waar nodig - op verandering of acceptatie.

Daarnaast verzorg ik trainingen en informatiesessies waarin ik professionals informeer en bijspijker over de maatschappelijke en individuele rol van religie met het oog op verbetering van informatievoorziening, beleidsontwikkeling en dienstverlening..

Wat ik meebreng is kennis en ervaring op het terrein van religie, spiritualiteitsontwikkeling en organisatieprocessen.Ik heb deze kennis en ervaring kunnen gebruiken bij het opzetten en managen van diverse projecten als o.m. De Boskant, De stichting Martin Luther Kinglezing en de stichting DEZINNEN.


Actueel Aanbod

‘Surprised by Joy’ – over C.S. Lewis en de mooie kant van Christelijk leven
In zijn autobiografie ‘Surprised by Joy’ schrijft C.S. Lewis, de schrijver van o.m. de Narniaverhalen, hoe hij op een dag wordt overvallen door een grote vreugde. Op deze middag wil ik je aan de hand van o.m. zijn verhaal en dat van Tomás Halïk laten kennismaken met de positieve (mooie, inspirerende, troostende, vrijheid-gevende en vredelievende) kant van christelijk leven.  Want ook die kant mag wel eens benadrukt in tijden van religieus én antireligieus fanatisme

    Datum: Zaterdag 23 april 13.30 – 16.00u Bij DEZINNEN 
    Inschr t/m 20/4 via: www.dezinnen.nl of info@dezinnen.nl 
    Kosten: € 15,- (4 – 6 pers)
    Locatie: een mooie plek in Den Haag (wordt bekend gemaakt na inschrijving).

 

 

 

 

Standaard Aanbod: (op aanvraag)

'Spiritualiteit'; inleiding en training
Spiritualiteit is voor sommigen een ongemakkelijk woord. Tegelijk verwijst het naar
een basisfactor in menselijk handelen. Het betreft de kern, de basis, de grond waarop men staat en die -vaak onbewust - haar werk doet. Het houdt mensen aan de gang ook bij tegenslag. Aandacht geven aan wat je fundamenteel bezighoudt, wat er echt toe doet in je eigen leven en wat je inspireert is geen luxe maar eerste levensbehoefte. Maar we zijn de vaardigheid om hier nuchter mee bezig te zijn een beetje kwijtgeraakt. 'Kind en badwater' wellicht. In deze inleiding gaat het om de vraag: wat is spiritualiteit, wat heb je er aan, hoe hou je het bij en hoe ga je critisch om met dat wat, vaak onbewust, je doen en laten mede bepaalt.